ON AIR

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012


Φυσάει κόντρα στη Θεσσαλονίκη…..



Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι το απαράδεκτο-καθεστωτικό σχέδιο ‘Αθηνά΄ που οι πολιτικοί-τσιράκια των διεθνών τοκογλύφων ετοιμάζονται να ψηφίσουν σε 42 μέρες. Το σχέδιο αυτό λοιπόν έχει ως στόχο την συγχώνευση πανεπιστημιακών και τεχνολογικών σχολών με απώτερο σκοπό την μείωση των δαπανών στη παιδεία. Όλοι πιστεύω συμφωνούμε  στο ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις σε αυτό το τομέα, αλλά αυτό να γίνει με ένα μακροχρόνιο σχέδιο, χωρίς βεβιασμένα και εκβιαστικά μέτρα. Το σχέδιο αυτό πλήττει κατά κύριο λόγω ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στη χώρα μας, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Στο σχέδιο προβλέπεται ο διωγμός 10 χιλιάδων φοιτητών μαζί με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό προς άλλες πόλεις όπως: Σέρρες, Φλώρινα κλπ , με άλλα λόγια μιλάμε για την μερική διάλυση του ΑΤΕΙΘ. Σε αυτό το σημείο ξανατονίζω ότι είμαι υπέρ στο να συγχωνευτούν σχολές οι οποίες δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να βολέψουν μπατζανάκηδες και ανίψια πολιτικάντηδων  αλλά με ένα σχέδιο που να μην διαλύει όνειρα και στόχους απλών φοιτητών.
 Υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις και να πληρώνουν έξτρα ενοίκια οι οικογένειες τους, επίσης άνθρωποι που δουλεύουν ως μόνιμο προσωπικό και έχουν χτίσει τη ζωή τους και την οικογένεια τους στη Θεσσαλονίκη και αδυνατούν και αυτοί να μεταφερθούν σε άλλη πόλη. Σε άλλες περιπτώσεις σχολών υπάρχει και η υποβάθμιση των πτυχίων των φοιτητών λόγω των συγχωνεύσεων.
  Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει και το ΑΤΕΙΘ τελεί υπό κατάληψη έως ότου δικαιωθεί ο αγώνας των φοιτητών-καθηγητών-προσωπικού. Συντάσσονται συνελεύσεις για την συνέχιση των αγώνων στις χολές και στους δρόμους,
  Αντιδράσεις για το σχέδιο ΄Αθηνά΄ υπάρχουν και σε άλλα Ιδρύματα:
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-ΤΕΙ Αθήνας-ΤΕΙ Λάρισας-ΤΕΙ Χαλκίδας-ΤΕΙ Ιονίων Νησιών.
  Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται…

Σχέδιο Άθηνά΄- No pasaran

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ…

Mamour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου